• Usmernenie koronavírus č.2

          • Vážení rodičia, milí žiaci!Dávam Vám do pozornosti list č.2 Ministerky školstva SR - usmernenie pre školy a školské zariadenia ohľadne šírenia Koronavírusu.Venujte mu, prosím, pozornosť a dodržiavajte pokyny v ňom uvedené.

            usmernenie koronavírus

          • OZNAM

          • PREVENTÍVNE OPATRENIA 

            S CIEĽOM MAXIMÁLNEJ OCHRANY DETÍ, ŽIAKOV A ZAMESTNANCOV ŠKOLY

            Za účelom maximálnej ochrany detí, žiakov a zamestnancov školy a s cieľom minimalizovať vznik a šírenia prenosných infekčných ochorení, žiada riaditeľka školy všetkých rodičov, zákonných zástupcov detí              a žiakov, ako aj zamestnancov školy o dôsledné rešpektovanie a zodpovedné plnenie preventívnych opatrení v zmysle Usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR zo dňa 28.02.2020, ktoré je prílohou tohto oznamu. 

            Apelujeme na všetkých rodičov, aby v prípade zistených príznakov respiračných ochorení u svojich detí boli maximálne zodpovední voči celej školskej komunite a neposielali dieťa do školského kolektívu.

            ZŠ aj MŠ budú vykonávať ranný filter detí a žiakov a v prípade, že bude zistené, že zdravotný stav dieťaťa je nevyhovujúci, budeme rodiča neodkladne kontaktovať a jeho povinnosťou bude si dieťa okamžite zo školy odviesť. Tieto opatrenia platia natrvalo. Choré deti do školy nepatria!

            Veríme, že vzhľadom na situáciu vo svete týkajúcu sa šírenia ochorenia koronavírusom, nikto z nás  nebude podceňovať prevenciu a budeme všetci maximálne zodpovední k sebe aj k ostatným .

            Ďakujeme za porozumenie. 

            PaedDr. Václava Juríková                                                         riaditeľka školy

          • 2% dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane za rok 2019!

             

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás predvyplnené tlačivo a stručný návod, ako na to.

             2% z dane 2019.pdf 

        • Olympiáda v anglickom jazyku - okresné kolo
          • Olympiáda v anglickom jazyku - okresné kolo

          • YES!!!! Paťka to dala na Pána ako SUPERWOMANa.

            Dňa 15.12. 2019 sa naše žiačky a víťazky školských kôl  súťaží v anglickom jazyku zúčastnili v CVČ Partizánske okresného kola Olympiády v anglickom jazyku. Dievčatá našu školu reprezentovali skutočne na jednotku. Konkrétne Patrícia Hulová vďaka svojmu fantastickému výkonu získala vo svojej kategórii 1. miesto .

            Ďakujeme, blahoželáme a tešíme sa spoločne s Paťou.

            Nech ju tento úspech motivuje k ďalšej usilovnosti a príprave do krajského kola. Budeme jej všetci držať palce.

            Do galérie Olympiáda v anglickom jazyku - okresné kolo boli pridané fotografie.

        • Kráska a zviera
          • Kráska a zviera

          • Nesmrteľný príbeh o jednej kliatbe a láske medzi krásnou Belle a Zvieraťom na opustenom zámku sme si mohli 28.01.2020 pozrieť s piatakmi a siedmakmi. Privítali nás milé pani uvádzačky v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre. Pohodlne sme sa usadili a mohli sa nerušene ponoriť do pútavého deja, v ktorom vládla veľká sila lásky.

            Do galérie Kráska a zviera boli pridané fotografie.

        • Šaliansky Maťko - okresné kolo
          • Šaliansky Maťko - okresné kolo

          • V okresnom kole súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko v Partizánskom 23. 1. 2020 sa naši žiaci opäť nestratili.

            Školu reprezentoval Tobiaš Žubor (3. roč.), Liliana Striežencová (5. B) a Júlia Marková (6. roč.).

            Tobiaš Žubor si ako nováčik v súťaži hneď priniesol čestné uznanie od poroty za pútavý prejav a Liliana Striežencová sa umiestnila na peknom 2. mieste. Blahoželáme!

            Do galérie Šaliansky Maťko - okresné kolo boli pridané fotografie.

        • Okresné kolo vo volejbale
          • Okresné kolo vo volejbale

          • Žiačky našej školy sa 16.1.2020 zúčastnili okresného kola vo volejbale. Suverénnym spôsobom sa im podarilo tento turnaj vyhrať, čím neostali svojej volejbalovej povesti nič dlžné. Okresné kolo sa im podarilo ovládnuť už siedmykrát v rade. Gratulujeme zúčastneným dievčatám za skvelý výkon a dúfame, že si rovnakým spôsobom poradia aj s regionálnym kolom, ktoré sa uskutoční 13.2.2020.

            Do galérie Okresné kolo vo volejbale boli pridané fotografie.

        • Vianočné turnaje
          • Vianočné turnaje

          • 20. december 2019, posledný deň vyučovania v roku 2019.

            V triedach zavládla sviatočná atmosféra. Začala vianočnou reláciou, pokračovala posedením, rozdávaním darčekov a zábavou.

            V telocvični zavládla súťažná atmosféra. Najlepší športovci volejbalového turnaja a florbalového turnaja boli odmenení a potom nasledovala výzva. Volejbalový zápas učitelia verzus žiaci. Učitelia vyhrali, žiaci osmutneli. Ale nevadí, na vianočné prázdniny sa tešili žiaci aj učitelia, víťazi aj porazení. 

            Do galérie Vianočné turnaje boli pridané fotografie.

        • Vianočná kniha
          • Vianočná kniha

          • Dňa 11. decembra 2019 náš Školský klub detí navštívil obecnú knižnicu, kde nám p.uč. Zdenka Varechová pripravila podujatie pod názvom Vianočná kniha. Pri vianočných koledách, ktoré sme si aj priamo v knižnici zahrali a zaspievali, nám ukázala množstvo kníh práve s tématikou Vianoc.

            Vianočné príbehy sú vďačná téma. Či už na krátenie dlhých zimných večerov, alebo na spríjemnenie čakania na Štedrý deň. Cez celý advent sme si z nich čítavali v oddychovej činnosti v našom školskom klube. Aj takýmto spôsobom chceme žiakov našej školy motivovať, aby dali prednosť knihe pred filmom.

            Každý sme si našli tú správnu vianočnú knihu, tí menší rozprávkové vianočné príbehy, tí väčší zase knihy zamerané  výrobu vianočnej výzdoby. 

            Do galérie Vianočná kniha boli pridané fotografie.

        • Vianoce 2019
          • Vianoce 2019

          • Svieť nám, stromček jagavý,
            už sme všetci zvedaví,
            čí je ten darček a čo je v ňom,
            cingi, lingi, cingi, lingi, bom.

            Aj takáto pesnička znela 18.12.2019 z pódia kultúrneho domu v Žabokrekoch nad Nitrou.

            Žiaci základnej školy so svojimi učiteľmi pripravili pre rodičov a pre verejnosť vianočný darček v podobe kultúrneho programu a jarmoku s občerstvením. Piesne, koledy, vinše aj tančeky boli veľmi príjemným pohladením duše každého človeka, ktorý si našiel čas a prišiel s našou školou osláviť tie najkrajšie sviatky v roku, ktorými sú Vianoce.

            Na jarmoku  rozvoniaval punč, nechýbali medovníčky, štedráčiky a iné vianočné pečivo a občerstvenie. Každý mlsný jazýček si isto našiel tú svoju obľúbenú maškrtku. Okrem týchto pochutín si mali návštevníci možnosť zakúpiť rôzne vianočné dekorácie a výrobky, ktoré žiaci aj pani učiteľky vytvorili. 

            Bolo neuveriteľne príjemné sledovať také množstvo ľudí, ktorí sa v tom každodennom zhone zrazu zastavili, posedeli a porozprávali sa.  Atmosféra bola družná, milá a sviatočná. Voňala nielen ihličím, vanilkou, škoricou a medom, ale aj láskou a vzájomným porozumením. Voňala Vianocami. A to bolo tou najkrajšou odmenou pre tých, ktorí tento deň dlhé týždne pripravovali. Ich vynaložené úsilie sa stretlo s úspechom. Všetkým im patrí veľké ďakujem, o ktoré sa isto radi podelia aj s rodičmi a sponzormi, ktorí túto akciu podporili.

            Želáme nám všetkým krásne prežitie vianočných sviatkov a v novom roku 2020 sa tešíme na ďalšie takéto milé stretnutia.

            Do galérie Vianoce 2019 boli pridané fotografie.

        • Ypsilon - slovina je hra
          • Ypsilon - slovina je hra

          • Dôkazom toho, že slovenský jazyk nie je až taký strašiak, bola súťaž Ypsilon - slovina je hra.

            12.12.2019 sa súťaže zúčastnilo 10 žiakov z II. stupňa. Popasovali sa so zábavnými úlohami zo slovenského jazyka i literatúry. Sme radi, že sa medzi nami stále nájdu žiaci, ktorí sa neboja vyskúšať niečo nové a nazrieť do materinského jazyka inak ako iba na hodinách slovenského jazyka a literatúry.

            Ďakujeme im za odvahu!

            Do galérie Ypsilon - slovina je hra boli pridané fotografie.

        • Exkurzia Trnava
          • Exkurzia Trnava

          • V predvianočný čas, 9.12.2019 sme sa so žiakmi 5.A triedy vybrali na exkurziu do Západoslovenského múzea v Trnave. Našim cieľom bola krásna výstava Antónie Dvorščíkovej ,,Remeslá v šúpolí“. Žiaci si však mohli prejsť aj ďalšie expozície, ktoré múzeum ponúka – Osobnosti športu, Sakrálne pamiatky, Príroda Malých Karpát...

            Z múzea sme presunuli na Trojičné námestie, užiť si vianočnú atmosféru a vianočné trhy.

            Historická Trnava všetkých očarila, no pre niektorých žiakov bola veľkým zážitkom aj cesta vlakom

            Do galérie Exkurzia Trnava boli pridané fotografie.

        • Výlet 9.ročník Bratislava
          • Výlet 9.ročník Bratislava

          • Dňa 9.12.2019 sa žiaci 9.ročníka zúčastnili výletu do Bratislavy.

             V obedňajších hodinách nás rýchlik doviezol do hlavného mesta. Peši sme sa vybrali na hrad, odkiaľ bol krásny výhľad na celé mesto. Prechádzkou popri Dunaji sme sa dostali do obchodného centra a odtiaľ na vianočné trhy.

            Žiaci si výlet užili a boli spokojní. Na ceste domov im robil spoločnosť pán Patrovič, s ktorým si vo vlaku aj zaspievali.

            Do galérie Výlet 9.ročník Bratislava boli pridané fotografie.

        • Mikuláš
          • Mikuláš

          • Mikuláš, Mikuláš, čo v tom vreci schovávaš?
            Sladkosti a cukríčky, len pre dobré detičky :)

            A prišiel. 6.12., v piatok ráno prichádzajúc ku škole, bolo počuť tiché tóny vianočných piesní. To bol signál, že sa asi v škole niečo chystá. A veru sa chystalo. Prišiel Mikuláš, priniesol deťom z MŠ a ZŠ a tiež všetkým zamestnancom školy balíčky so sladkosťami. Ba dokonca zavítal aj na Obecný úrad. Je jasné, že nechodil sám. Sprevádzali ho anjeli a čerti. V triedach sa deti zaďakovali Mikulášovi za balíčky peknými básničkami a pesničkami a nezbedníci sľúbili, že sa polepšia.

            Deň to bol prekrásny, veselý a „sladučký“. Už sa tešíme na ďalšie stretnutie o rok.  Všetkým, ktorí tento mikulášsky deň pripravili, veľmi pekne ďakujeme.

             Mikuláš 

        • ibobor
          • ibobor

          • V roku 2004 založila prof. dr. Valentina Dagienė v Litve informatickú súťaž. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, preto sa súťaž volá po litovsky Bebras (tento názov sa používa aj v angličtine na medzinárodných podujatiach) a po slovensky Informatický bobor. Úspešná súťaž sa odvtedy rozšírila do mnohých ďalších krajín. 

            V tomto školskom roku sa do súťaže zapojilo 35 žiakov z ročníkov  5, 6 a 7. Z nich sa 11  zaradilo medzi úspešných riešiteľov (viac ako 50 bodov).

            Úspešným riešiteľom gratulujeme a všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme! 

        • Týždeň boja proti drogám
          • Týždeň boja proti drogám

          • Drogová závislosť sa stáva čoraz vážnejším  sociálnym i zdravotným problémom. Preto  sa  v týždni od 19. do 23. novembra 2019, ktorý bol vyhlásený EÚ za Európsky týždeň proti drogám, hovorilo v rámci  protidrogovej prevencie viac o tomto negatívnom jave.

            Odmietavý postoj žiaci našej školy vyjadrili  v dotazníkoch k danej téme, aj výtvarnou formou. Najlepšie práce z jednotlivých tried boli vystavené na nástenkách na chodbe. 

            Do galérie Týždeň boja proti drogám boli pridané fotografie.

        • Šaliansky Maťko
          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 27.11.2019 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo I. kategórie v prednese povestí pod názvom Šaliansky Maťko. Prednesu sa zúčastnilo 12 žiakov 2. a 3. ročníka. Žiaci zaujali svojim prednesom. 

            Umiestnenie:

            1. miesto - Tobiáš Žubor, 3. roč.                     

            2. miesto -  Martin Púchovský, 2. roč.                     

            3. miesto - Emma Turčeková, 3. roč.

            Šaliansky Maťko - II. a III. kategória

             

            V II. kategórii (4.-5. roč.) súťažilo 13 žiakov, v III. kategórii (6.-7. roč.) 9 žiakov.

            Výsledky jednotlivých kategórii:

            II. kategória

            1. miesto – Liliana Striežencová (5. B)
            2. miesto – Vladimír Režo (4. roč.)
            3. miesto – Eva Laššáková (5. B)

            III. kategória

            1. miesto – Júlia Marková (6. roč.)
            2. miesto – Karin Striežencová (7. roč.)
            3. miesto – Lucia Kotlárová (7. roč.)

             

            Úspešným recitátorom gratulujeme!

            Do galérie Šaliansky Maťko - 1. kategória boli pridané fotografie.

        • Bedminton - krajské kolo
          • Bedminton - krajské kolo

          • Dňa 26.11.2019 sa naše žiačky zúčastnili Krajského kola v bedmintone žiačok základných škôl v Ilave. Túto účasť si vybojovali víťazstvami v okresnom a následne regionálnom kole v bedmintone žiačok základných škôl. Do krajského kola žiačok postúpili tri najlepšie základné školy z celého kraja a našim žiačkám sa podarilo uchmatnúť 2.miesto a len tesne podľahli víťazkám krajského kola z Dubnice nad Váhom, ktoré postupujú do celoštátneho kola. I tak to považujeme za výborný úspech, pretože celkovo naše žiačky obsadili v rámci celého Slovenska 9. až 16. miesto. Gratulujeme a ďakujeme našim žiačkám za výbornu reprezentáciu školy a kvalitné výkony. 

            Zostava: Kristína Kováčiková 9.roč, Lucia Kasalová 8.roč, Viktória Lancíkova 8.roč.

            Do galérie Bedminton - krajské kolo boli pridané fotografie.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 219, Žabokreky nad Nitrou
      • ekonomický a administratívny úsek:
        +421 38 5421362

        zástupkyňa ZŠ: +421 38 5421116

        zástupkyňa MŠ: +421 907 506043

        jedáleň ZŠ:
        +421 911 842 420

        Školský klub detí:
        +421 910 480 499
      • Školská 219, 958 52 Žabokreky nad Nitrou
        Žabokreky nad Nitrou
        Slovakia
      • 36125695
      • 2021604596
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje