• Týždeň zdravej výživy
          • Týždeň zdravej výživy

          • „ TÝŽDEŇ ZDRAVIA “  je tu zas, radoval sa každý z nás...

            Tak ako každý rok, aj túto jeseň si naša škola pripomenula týždeň zdravej výživy. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí priložili ruku k dielu a spravili nám tento týždeň krajším, zaujímavejším a chutnejším.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň zdravej výživy.

        • Svetový deň duševného zdravia
          • Svetový deň duševného zdravia

          • Začiatok októbra sa v našej škole niesol v duchu Svetového dňa duševného zdravia.


            Pri tejto príležitosti školská psychologička spolu so žiakmi 9. ročníka vytvorila interaktívnu nástenku, ktorá má pomáhať tvoriť pozitívnu klímu v škole prostredníctvom dobrých skutkov. Žiaci, pedagógovia aj ostatní zamestnanci školy majú možnosť nájsť  na  nástenke to, čo momentálne potrebujú pre svoju duševnú pohodu alebo môžu  zanechať povzbudenie či pozitívnu myšlienku pre niekoho iného.


            Školská psychologička s pomocou žiakov a zamestnancov školy vytvorila v dočasných priestoroch našej základnej školy PSYCHOKLUB. Táto zaujímavá miestnosť je určená pre prácu s menším aj väčším kolektívom, ale aj  pre prácu s jednotlivcom. PSYCHOKLUB sa snaží pre žiakov vytvoriť priestor na oddych, abreakciu napätia, rozvoj sociálnych zručností, optimalizáciu medziľudských vzťahov a mnoho ďalších obohacujúcich činností.

            Školská psychologička v PSYCHOKLUBe poskytuje žiakom i dospelým možnosť povedať, čo chcú povedať a priestor byť vypočutý.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň duševného zdravia.

        • Festival vedy a techniky 2021
          • Festival vedy a techniky 2021

          • Asociácia pre mládež, vedu a techniku spustila 24. ročník celoštátnej súťaže Festival vedy a techniky AMAVET, ktorej spoluvyhlasovateľom  je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

            Krajské kolo súťaže sa uskutočnilo dňa 15. októbra 2021 v budove Mestskej umeleckej agentúry v Partizánskom. Na súťažnej prehliadke vedátorských projektov žiakov základných a stredných škôl našu školu reprezentovali žiačky 9. ročníka Zuzana ŽatkováKarin Striežencová. Svoj projekt prezentovali v odbore chémia pod názvom  Kúzelná sila byliniek. V projekte poukázali na využitie liečivých, výživových, vonných a kozmetických vlastností byliniek. Úspešne získali  certifikát a vecné ceny.  

            Našim  žiačkam srdečne blahoželáme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Festival vedy a techniky 2021.

          • Mesiac úcty k starším

          • Október je mesiac úcty k starším. Žabokreckí seniori si ho pripomenuli v kultúrnom dome. Žiaci našej školy pripravili starým rodičom milý program. Potešili ich básničkami, piesňami a dokonca aj hrou na gitare. Odmenení boli sladkosťami a veľkým potleskom.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Mesiac úcty k starším.

        • Súťaž o najkrajšiu vyrezávanú tekvicu
          • Súťaž o najkrajšiu vyrezávanú tekvicu

          • Na našej škole sa uskutočnila SÚŤAŽ o najkrajšiu vyrezávanú tekvicu, v ktorej mohli žiaci využiť ľubovoľnú

            techniku – maľovanie, zdobenie, vyrezávanie. Zapojili sa žiaci I. aj II. stupňa.

            1. miesto: Jakub Michal (2.roč.), Dávid Jurčík (7.roč.)

            2.miesto: Olívia Prochádzková (1.roč.), Ľuboš Chromík (6.roč.)

            3. miesto: Marek Gebrlín (2.roč.), Vanesa Dvončová (1.roč.)

            Cena za kreativitu: Monika Žilinková, Karin Striežencová, Monika Duchovičová

            Vo vestibule školy tak vznikla výstava, ktorá ukázala fantáziu, tvorivosť a šikovné ruky našich žiakov.

            Gratulujeme a ďakujeme všetkým, ktorí podporili túto vydarenú akciu.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž o najkrajšiu tekvicu.

        • Jazyková reťaz – Language Chain 2021
          • Jazyková reťaz – Language Chain 2021

          • Žiaci našej školy sa zapojili do súťaže Jazyková reťaz – Language Chain 2021. Každoročne sa organizuje v rámci Európskeho týždňa jazykov. Zapojiť sa mohli tímy žiakov rôznych ročníkov.  Pripravovali plagát, v ktorom boli použité slová z rôznych jazykov -  jazyková reťaz.

            Zapojili sa 4 tímy:   Šikulky: Gašparová Lenka, Pavlíková Emma Viktória

                                           Girls: Habalová Ivana, Kováčiková Viktória, Vacvalová Ema

                                           Team: Bača Matej, Kováčiková Kristína

                                           Stars: Konšová Bianka, Hrdá Simona, Podoláková Simona

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Jazyková reťaz – Language Chain 2021.

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Vážení rodičia, milí žiaci, oznamujeme Vám, že  v dňoch 25.10.2021 (pondelok) až 27.10.2021 (streda) sa uskutoční na našej škole zber papiera. Papier sa bude odoberať popoludní od 13.30 hod. do 16.30 hod. Za prinesený papier vopred ďakujeme a veríme, že sa zberu zúčastní čo najviac žiakov. Najlepší zberači budú odmenení.

        • OZNAM - Rodičovské združenie
          • OZNAM - Rodičovské združenie

          •      Vážení rodičia,  z dôvodu zhoršujúcej sa pandemickej situácie ochorenia COVID-19  a kvôli bezpečnosti a zdraviu nás všetkých sa spoločné (plenárne) rodičovské združenie  na začiatku školského roka neuskutoční.  Triedni učitelia Vám budú k dispozícii po dohode s nimi a to formou konzultácií alebo online rodičovským združením. 

                 Výbor RZ sa nemení (okrem 1. a 5. ročníka) a triedni dôverníci budú pokračovať vo funkcii aj tento školský rok. Rodičovský príspevok zostáva na rovnakej úrovni ako vlani 10 Eur na 1 dieťa, každý ďalší  súrodenec v ZŠ bude platiť 5 Eur. Prosíme  uhradiť do 30. novembra 2021   (odovzdať cez žiaka triednemu učiteľovi alebo na účet v Poštovej Banke č.SK8665000000000020237953, nezabudnúť tam uviesť MENO DIEŤAŤA. )

                 O hospodárení ZRŠ za minulý šk. rok  budete informovaní na stránke školy, kde bude zverejnená táto správa. Akékoľvek otázky a podnety budete mať, obráťte sa na triednych dôverníkov, vedenie školy alebo triednych učiteľov. Triedni dôverníci jednotlivých ročníkoch  v tomto školskom roku 2021/2022 sú :

            1.roč.                   

            2.roč .         Lucia Žilinková

            3.roč.         Jana Cabadajová - hospodár RZ

            4.roč.         Viera Kňazeová

            5.roč.         

            6.roč.         Jana Chromíková

            7.roč.         Marián Jurčík

            8.roč.         Marcela Kováčiková - predseda RZ 

            9.roč.         Soňa Puchovská- podpredseda RZ

             

                  Verím, že spolupráca nás rodičov s vedením školy a pedagogickými pracovníkmi pomôže zlepšiť finančné, technické a kultúrne zabezpečenie školy. Radi budeme podporovať aktivity školy smerujúce k rozvoju žiakov.  

                Ďakujem.

                                                          Ing. Marcela KOVÁČIKOVÁ 

                                                                (predseda RZ) 

          • OZNAM - začiatok školského roka

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            s radosťou vám oznamujeme, že školský rok 2021/2022 sa začína 2. 9. 2021 o 8.00 hod. slávnostným otvorením na nádvorí školy. V záujme vytvorenia bezpečného prostredia a dodržania  všetkých hygienicko-epidemiologických opatrení môže nastupujúcich prvákov sprevádzať len jeden zákonný zástupca.

            Všetci žiaci si podľa odporúčania MŠVVaŠ SR prinesú vyplnené tlačivo „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ (tlačivo nájdete na nástenke pred vstupom do budovy školy alebo na stiahnutie v prílohe).

            Upozorňujeme, že 2. 9. 2021 sa obedy nevydávajú a taktiež nebude otvorený ŠKD.

            Po slávnostnom otvorení bude od 8.30 hod. prebiehať testovanie prihlásených záujemcov kloktacími testami. Pre ostatných žiakov bude ukončenie o 9.00 hod.



          • Informácie pre rodičov

          • Povinnosti rodiča

             

            • Rodič zodpovedá za dodržiavanie hygienicko – epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do školy a pri odchode žiaka zo školy (prekrytie horných dýchacích ciest vhodne zvolenými osobnými ochrannými pomôckami alebo jej stanovenými ekvivalentami v súlade s aktuálne platnými opatreniami ÚVZ SR, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).
            • Rodič zabezpečí pre žiaka každý deň minimálne dve rúška (náhradné musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.
            • Rodič dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky na školský rok 2021/2022, a rešpektuje opatrenia na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia detí a žiakov (§ 152 ods. c) zákona č. 245/2008 Z.z.).
            • Rodič predkladá pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ (tlačivo nájdete na nástenke pred vstupom do budovy školy alebo na stiahnutie v prílohe). V zelených okresoch na základe odporúčania ministerstva, v ostatných okresoch na základe povinnosti vyplývajúcej z COVID Automat. Rodič, ktorý nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka v čase, keď sa škola nachádza v zelenom okrese, je povinný ho predložiť pri prepnutí okresu do oranžovej farby. V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ sa žiak považuje za príznakového a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude naďalej usmerňovať. Pokiaľ žiak prišiel do školy v sprievode rodiča, nebude mu umožnený vstup do školy a odchádza s rodičom domov. Ak neprišiel žiak v sprievode rodiča, je potrebné žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča. Ak si žiak nedopatrením zabudne vyhlásenie doma, rodič má 2 možnosti:
              • odoslať ho škole prostredníctvom EDUPAGE
              • poslať scan „Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti“ emailom na adresu triedneho učiteľa.
            • Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučujúcich dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť, ktorá môže mať za následok zhoršenú známku zo správania prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky.
            • V prípade, že je u žiaka podozrenie na COVID-19 (bol v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19), alebo má potvrdené ochorenie na COVID-19, je v karanténe, rodič bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľku školy, aby sme mohli prijať sprísnené hygienicko-epidemiologické opatrenia. Za týchto podmienok nemôže žiak navštevovať školu.

            Odporúčania pre rodiča

             

            • Odporúčame rodičom predložiť škole „Oznámenie o výnimke z karantény“ (tlačivo nájdete na nástenke pred vstupom do budovy školy alebo na stiahnutie v prílohe). Riaditeľka tak v prípade potvrdeného pozitívneho prípadu na ochorenie COVID-19 bude môcť v záujme ochrany zdravia neprekonaných a nezaočkovaných žiakov ich požiadať, aby čo najrýchlejšie opustili priestory školy, no zároveň uplatniť výnimku z karantény na tých žiakov, ktorých sa to týka.
            • V záujme zachovania zdravia a bezpečnosti žiakov a zamestnancov v škole dôrazne odporúčame pred začiatkom školského roka 2021/2022 absolvovať možnosť PCR testovania kloktaním – informácie na webe našej školy.
            • Odporúčame realizovať samotestovanie na ochorenie COVID-19 v domácom prostredí v priebehu školského roka Ag testami, ktoré budú distribuované prostredníctvom škôl. Sadu 25 testov dostane každý rodič žiaka základnej školy, ktorý o ne prejavil záujem.

            Príznaky ochorenia COVID-19

            • akútne: zadýchavanie, tlak a bolesť na hrudi, pocit nedostatku vzduchu, modré pery a bledá tvár, vykašliavanie krvi, porucha alebo strata vedomia,
            • najčastejšie: horúčka, bolesť hlavy, bolesť hrdla, kašeľ, nádcha alebo upchatý nos,
            • bežné: únava, bolesť svalov, dýchavičnosť, hnačka,
            • zriedkavé: vyrážka na pokožke, zápal spojiviek, strata čuchu alebo chuti, zimnica, vracanie, farebné zmeny končekov prstov.

            Podmienky izolácie osôb pozitívnych na COVID-19 a karantény osôb po úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19 stanovujú vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR.

            Úzky kontakt je kontakt osoby s pozitívnou na COVID-19, ak pri tomto kontakte:

            • boli osoby v priamom fyzickom kontakte,
            • boli osoby od seba vo vzdialenosti menej ako 2 metre dlhšie ako 15 minút,
            • osoby boli v interiérovom alebo inak uzavretom priestore dlhšie ako 15 minút,
            • osoby cestovali spoločne dopravným prostriedkom dlhšie ako 15 minút alebo
            • osoby nemali prekryté horné dýchacie cesty a osoba pozitívna na ochorenie kašľala alebo inak šírila infekčné výlučky.

            Osoby, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19 počas obdobia 2 dní pred testovaním alebo objavením sa prvých klinických príznakov musia ísť do karantény na 14 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou.

             Povinnosť karantény po úzkom kontakte sa nevzťahuje na osobu, ktorá:

            • je najmenej 14 dní po aplikácií 2. dávky očkovacej látky (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V)
            • je najmenej 21 dní po aplikácii 1. dávky očkovacej látky (Johnson&Johnson),
            • je najmenej 14 dní po aplikácií 1.dávky očkovacej látky, ak bola prvá dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19 alebo
            • prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami

            a nevyskytujú sa u nej klinické príznaky ochorenia COVID-19.

             

            COVID Automat je systém pre monitorovanie epidémie na území SR.

            ŠKOLSKÝ SEMAFOR je systém pre monitorovanie epidémie v danej škole.

             

            Podľa ŠKOLSKÉHO SEMAFORU sa nebudú zatvárať školy, bude sa prerušovať vyučovanie v triedach (pri výskyte COVID-19 v danej triede).

             

            Ďakujeme za rešpektovanie a dodržiavanie vyššie uvedených pokynov.

             

            Veríme, že spoločne náročnú situáciu zvládneme.

             

             

          • Prihláška na stravovanie

          • Prosíme rodičov detí, ktorí majú záujem o stravovanie v školskej jedálni, aby vypísali prihlášku na stravovanie na školský rok 2021/2022.

            Vypísanú prihlášku možete poslať elektronicky na adresu  jaroslavakorcova@centrum.sk, alebo priniesť osobne do školskej jedálne v termíne do 31.8.2021 v čase od 7:00 - 13:00 hod.


        • Testovanie žiakov - zisťovanie záujmu
          • Testovanie žiakov - zisťovanie záujmu

          • Vážení rodičia,

            v záujme zachovania zdravia a bezpečnosti žiakov dôrazne odporúčame pred začiatkom školského roka  2021/2022 pri nástupe do školy a školského zariadenia žiakom absolvovať testovanie na ochorenie COVID - 19.

            Na začiatku školského roka 2021/2022 ministerstvo umožní  jednorazové testovanie kloktacím PCR testom. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID - 19. Vo všetkých prípadoch je testovanie kloktacími PCR testami dobrovoľné. Ministerstvo ponúka rodičom aj možnosť dobrovoľného domáceho pravidelného samotestovania antigénovými testami. / sada 25 ks testov/. Podrobnejšie informácie nájdete tu: ŠKOLSKÝ SEMAFOR

             

            Záujem o  PCR testovanie kloktaním a objednávku Ag testov treba oznámiť do 25. augusta 2021 do 13.00 hod cez rodičovské konto na stránke školy alebo cez aplikáciu EduPage.

             

            V nasledujúcich dňoch Vás budeme informovať o presnom dátume výdaja kloktacieho PCR testu a antigénových samotestov a o ich správnom použití, preto sledujte web stránku školy.

             

            Rodičia novoprijatých žiakov a budúcich prváčikov svoj záujem o testovanie kloktacími  PCR testami pošlú na mailovú adresu zsmszabokrekynn@gmail.com do 25.8.2021 do 13.00 hod.

        • Vážení rodičia
          • Vážení rodičia

          • slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021 sa bude konať 30. 6. 2021 o 8.00 hod. v exteriéri školy podľa odporúčaných pandemických opatrení bez účasti rodičov.

            Za porozumenie Vám ďakujeme.

            Predpokladané ukončenie je približne o 9. 30 hod. V tento deň sa nebudú vydávať obedy v školskej jedálni a nebude otvorený školský klub detí.

            Všetkým žiakom a rodičom prajeme krásne prežitie letných prázdnin!

        • DEŇ DETÍ
          • DEŇ DETÍ

          • Príjemné slnečné počasie 1. júna dovolilo našim žiakom osláviť MDD v areáli školy športovými súťažami a zábavnými kvízmi, ktoré pre svojich mladších spolužiakov pripravili deviataci.

            Zábavné aktivity a sladká odmena potešili všetkých žiakov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ DETÍ.

        • MÁJ
          • MÁJ

          • V mesiaci máj sme si so žiakmi pripomenuli DEŇ MATIEK. Pripravili sme im rôzne darčeky. Tiež sme sa naučili básničky pre mamičky, aj keď sme ich tento rok nemohli predniesť v kultúrnom dome ako po iné roky.

            Samozrejme, všetci fandíme hokeju!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album MÁJ.

        • Postav si svoj hviezdolet
          • Postav si svoj hviezdolet

          • Pri príležitosti 60. výročia J.A. Gagarina zrealizovala Hviezdáreň Partizánske  3D súťaž, do ktorej sa zapojili aj naši žiaci:

            4.roč.: Tomáš Gerhát, Robert Kunocha, Jakub Družbacký, Simon Minarovič, Alex Marko, Tobias Kosír

            5.roč.: Ľuboš Chromík

            6 .roč.: Jakub Kňaze

            7.roč.: Vanessa Marková, Katarína Sedláriková, Laura Kováčiková, Kristína Kováčiková, Matej Bača, Júlia Marková

            8.roč.: Lukáš Chromík, Karin Striežencová

            Využitím kreativity a vlastnej fantázie zhotovili zaujímavé hviezdolety z recyklovateľných materiálov. Aj týmto spôsobom si žiaci pripomenuli významného kozmonauta J.A. Gagarina.

             Do fotogalérie bol pridaný nový album Postav si svoj hviezdolet.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou Žabokreky nad Nitrou oznamuje zákonným zástupcom detí, že podávanie žiadostí na predprimárne vzdelávanie v MŠ pre školský rok 2021/2022 sa uskutoční v dňoch

            05.mája 202106.mája 2021

            v čase od 15.00 hod. do 16.00 hod.

            v budove materskej školy a v ostatné dni do 31.mája 2021.

            Z dôvodu epidemiologickej situácie sa bude preberanie žiadostí do MŠ konať bez účasti detí.

             

            Dôležité upozornenie, deti, ktoré do 31.augusta 2021 dovŕšia 5 rokov je plnenie predprimárneho vzdelávania v školskom roku 2021/2022 povinné!!!

            Prosím, dodržujte aktuálne hygienické nariadenia.

             

             

            PODMIENKY PRIJATIA NA PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE

            V ŠKOLSKOM ROKU 2021/2022

             

            Prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy je limitované kapacitnými možnosťami materskej školy.

            Prednostne sa prijímajú:

            • deti,  pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné,
            • deti, ktoré pokračujú v plnení predprimárneho vzdelávania,
            • deti, ktoré neboli v školskom roku 2020/2021 prijaté na predprimárne vzdelávanie,
            • deti od troch rokov (výnimočne od 2,5roka)
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 219, Žabokreky nad Nitrou
      • ekonomický a administratívny úsek: +421 38 5421362 zástupkyňa ZŠ: +421 38 5421116 zástupkyňa MŠ: +421 907 506043 jedáleň ZŠ: +421 911 842 420 Školský klub detí: +421 910 480 499
      • Školská 219, 958 52 Žabokreky nad Nitrou Žabokreky nad Nitrou Slovakia
      • 36125695
      • 2021604596
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje